15. tammikuuta 2015

Aloitus

Olen miettinyt jo muutaman kuukauden ajan matkailuun liittyvän blogin perustamista. Aikaisemmin pidin blogia omasta arkielämästäni, mutta se alkoi jotenkin ahdistaa. Kirjoittaminen on kuitenkin kivaa, joten arvasin jo edellisen blogin poistaessani, että saattaisin vielä joskus luoda uuden. Sellaisen, johon en kirjoittele ihan kaikkein tylsimpiä arkipäivän juttuja, vaan jostain rajatummasta aiheesta. Oon harmitellut sitä, miten nopeasti unohdan matkojeni yksityiskohtaisia sattumuksia, joten niiden kirjaaminen ylös olisi järkevää. Ja miksikäs en kirjoittelisi niitä itseni lisäksi muiden iloksi. Jos jotakuta siis sattuu kiinnostamaan. Perheenjäseniä mahdollisesti jos ei muita. Ei sillä, ettenkö olisi pakottanut heitä katsomaan reissukuvia jo muutenkin. Matkakertomusten kirjoittaminen on myös hyvää vaihtelua esseille ja luentopäiväkirjoille, sekä sellaiselle pikkujutulle kuin gradu (joka sekin muuten liittyy osin matkailuun, sillä aineistonani on Madventures. Kansainvälisen seikkailijan opas... tutkimuskohteena tosin teoksen kieli).

Blogin nimen päättäminen oli yllättävän helppoa. Olen kiinnostunut kartoista ja tutkailen niitä huvikseni lähes päivittäin. Google Maps on ahkerassa käytössä, samoin oma rakas SuurAtlakseni, jonka nostan kirjahyllystä selailuun todella usein. Uusin karttaihastus on Scratch Map, jonka sain viime jouluna lahjaksi. Olen aina pitänyt maantieteestä ja minulla on tarve hahmottaa olinpaikkani kartalla. Aina uuteen paikkaan matkustaessani perehdyn jo etukäteen kaupungin ja maantieteellisen alueen karttaan. Monesti ensimmäinen ilta majapaikassa kuluu nenä kiinni kartassa. Tämä varmasti on monesti ärsyttänyt matkaseuralaisiani, mutta eipähän sitten seuraavana päivänä eksytä niin helposti.

Tällä hetkellä maasaldoni on 13, sisältäen kotimaa Suomen. Vieraillut maat ovat Ruotsi, Viro, Latvia, Saksa, Ranska, Espanja, Iso-Britannia, Tsekki, Serbia, Montenegro, Turkki ja Thaimaa. Parin kuukauden päästä listan jatkeeksi pääsee Italia. Ajattelin yrittää kirjoittaa joka maasta jotain, mutta ihan siinä järjestyksessä kuin huvittaa. Saa nähdä, mitä saan aikaan raapustella. Jotta tämä ei olisi pelkkää löpinää, loppuun laitan vielä kuvan viimeisimmältä matkaltani Hampurista.

Raatihuoneentori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti